Z życia restauracji

Zwieńczenie tygodnia w Mangi!

Menu obowiązujące w najbliższy piątek:

Martini jako aperitif

Kompozycja śledzi
Karp po żydowsku

Filet z sandacza z sosem szpinakowym, ryż, sałata zielona
Polędwiczki wieprzowe w borowikach,
kluski, marchewka duszona

Cwibak
Sernik


Kieliszek Bordeaux Jean Degaves

Zestaw zawierający aperitif, wybraną przystawkę, wybrane danie główne oraz deser kosztuje
48 złotych.
Serdecznie zapraszamy!

Rezerwacje: 12 413 87 46

Zamówienia Wigilijne!

Święta Bożego Narodzenia to magiczny czas, któremu towarzyszy wyjątkowa atmosfera. Jak co roku wychodzimy na przeciw Państwa oczekiwaniom i przygotowaliśmy dla Państwa propozycję dań na ten szczególny czas. Wśród nich znajdą Państwo tradycyjne świąteczne potrawy jak barszcz z uszkami grzybowymi czy karp panierowany, a także bardziej wyszukane jak filet z sandacza. Zapraszamy do zapoznania się naszą propozycją, która znajduję się w poniższym linku.

Propozycja Wigilijna

Pytania: barmangia@orange.pl 12 413-87-46
Odbiór zamówień: 24 XII 8-12
Składanie zamówień: osobiście

Zwieńczenie tygodnia w Mangi!

Menu obowiązujące w najbliższy piątek:

Biała Dama jako aperitif

Kompozycja śledzia
Tarta warzywna

Karp smażony z ziemniakami i czerwoną kapustą
Pierś z kurczaka duszona w pomidorach
z risotto borowikowym

Szarlotka na ciepło z gałką lodów waniliowych
Ciastko czekoladowe


Kieliszek Bordeaux Jean Degaves

Zestaw zawierający aperitif, wybraną przystawkę, wybrane danie główne oraz deser kosztuje
48 złotych.
Serdecznie zapraszamy!

Rezerwacje: 12 413 87 46

Spotkania Wigilijne

W związku z licznymi pytaniami o możliwość organizacji spotkań Wigilijnych w naszej restauracji informujemy, że mamy jeszcze wolne terminy w okresie 10-21 grudnia. Z przyjemnością zorganizujemy dla Państwa uroczystość firmową lub rodzinną w tym szczególnym czasie.

Rezerwacje: 12 413 87 46

Zapraszamy do zapoznania się przykładowymi menu(50 zł /os):

I


Śledź w śmietanie, pieczywo, masło

Barszcz z uszkami grzybowymi

Karp panierowany z ziemniakami, surówka z czerwonej

Strudel z jabłkami

Kompot z suszu

Kawa, herbata

II

Pasztet z dziczyzny, śliwka w occie, pieczywo
Borowikowa z łazankami

Filet z łososia, ziemniaki, szpinak

Sernik
Kompot z suszu

Kawa, herbata

Zwieńczenie tygodnia w Mangi!

Menu obowiązujące w najbliższy piątek:

Daiquiri jako aperitif

Wątróbka drobiowa na toście
Carpacio z marynowanego buraka

Ryba z grilla z sosem szpinakowym,
ziemniaki puree i kompozycja sałat
Kotlet jagnięcy podawany z plackiem słomianym
z marchewką flambirowaną

Gruszka w karmelu
Gorące maliny podane z gałką lodów waniliowych


Kieliszek Bordeaux Jean Degaves

Zestaw zawierający aperitif, wybraną przystawkę, wybrane danie główne oraz deser kosztuje
48 złotych.
Serdecznie zapraszamy!

Rezerwacje: 12 413 87 46

Spotkania Wigilijne

Święta Bożego Narodzenia to magiczny czas, któremu towarzyszy wyjątkowa atmosfera. To okazja do rodzinnych, a także firmowych spotkań. Jak co roku wychodzimy na przeciw Państwa oczekiwaniom. Przygotowaliśmy dla Państwa kilka propozycji menu na tą szczególną uroczystość. Wśród nich znajdą Państwo tradycyjne świąteczne potrawy jak barszcz z uszkami grzybowymi czy karp panierowany, a także bardziej wyszukane jak filet z sandacza. Oprócz wyśmienitego jedzenia, profesjonalnego serwisu, a także sali na wyłączność, zapewniamy świąteczną dekorację, polskie kolędy i pastorałki, które sprawią że wszyscy poczują ducha Świąt! Zapraszamy do zapoznania się naszymi propozycjami menu, które znajdują się w poniższym linku. Zaznaczamy, że są to tylko propozycję, które mogą być modyfikowane. Zapewniamy także catering i dania na wynos.

Propozycje Wigilijne

Rezerwacje i pytania: barmangia@orange.pl 12 413-87-46

Zwieńczenie tygodnia w Mangi!

Menu obowiązujące w najbliższy piątek:

Gin z tonikiem jako aperitif

Marynowana pierś z gęsi podawana z gruszką i żurawiną
Wędzony łosoś na bagietce

Pieczony łosoś z koprem, ziemniakami i szpinakiem
Polędwiczki w borowikach, kluski śląskie, buraczki

Sernik
Jabłko w cieście


Kieliszek Bordeaux Jean Degaves

Zestaw zawierający aperitif, wybraną przystawkę, wybrane danie główne oraz deser kosztuje
48 złotych.
Serdecznie zapraszamy!

Rezerwacje: 12 413 87 46

Beaujolais Nouveau 2018 w restauracji Mangia!


Święto młodego francuskiego wina z regionu Beaujolais obchodzone rokrocznie na całym świecie w trzeci czwartek listopada. W tym roku – 15 listopada. Beaujolais Nouveau to wino o ostrym, często bardzo cierpkim smaku. Jest to wino płaskie, lecz można wyczuć wyraźną świeżość i owocowy smak. Spośród wszystkich czerwonych win na świecie Beaujolais Noveau najbardziej przypomina białe – twierdzą winiarze. Dlatego pije się je schłodzone, najlepiej do temperatury około 10-12 stopni Celsiusza. Beaujolais Noveau powinno być pite, również w odróżnieniu od innych czerwonych win, dużymi łykami, najlepiej w licznym towarzystwie.

Serdecznie zapraszamy już od czwartku 15 listopada!

Zwieńczenie tygodnia w Mangi!

Menu obowiązujące w najbliższy piątek:
 

Grand marnier z lodem jako aperitif

Wątróbka gęsia smażona z jabłkami łąckimi podana z bagietką

Żołądki gęsie duszone w grzybach i jarzynach z kaszą pęczak

Krupnik na dróbkach gęsich

Gęś pieczona zatorska z fasolą „Piękny Jaś” z czerwoną kapustą i śliwką w occie

Strudel jabłkowy z sosem waniliowym


Kieliszek Bordeaux Jean Degaves

Całe menu w cenie – 48 złotych.
Serdecznie zapraszamy!

Rezerwacje: 12 413 87 46